Elektrikli çatı ve oluk ısıtma sistemleri

Kaizen kendinden regüleli kar eritme sistemleri kar ve buzun çözülmesini sağlayarak, eriyen suyun güvenle çatıdan, oluklar boyunca ve tahliye borusundan aşağıya doğru akmasını sağlayacak bir yol sağlar.Kaizen sistemleri, konut, ticari, kamu ve tarihsel binalar dahil tüm binalar için uygun ve gereklidir.Sistem oluklar,tahliye boruları,kritik çatı kenarları,düz çatılarda sifonlu çatı drenaj sistemleri için kullanılabilir.

Kar eritme sistemi nasıl çalışır?

  • Sensörler, düşük ısı ve nemi tespit eder.
  • Kontrol ünitesi sistemi açar.
  • Kendinden regüleli ısıtma kablosu karları eriterek, oluklarda veya çatıda bir akış yolu oluşturur. Daha sonra tahliye borusuna suyun sürekli akışını sağlar ve buz, kar veya saçak oluşumunu önler.
  • Hava sıcaklığı ayarlanan seviyenin üzerine çıktığında veya nem ayarlanan seviyenin altına düştüğünde, sistem kendini kapatır.

1. Akıllı kendinden regüleli ısıtma kabloları enerji tasarrufu sağlar

Sıcaklığa bakılmaksızın, klasik kablo sabit bir güç sağlar. Kendinden regüleli ısıtma kablosu otomatik olarak buzlu suda ısı çıkışını yükseltir ve kuru havada ısı çıkışını düşürür.

2. Emniyetli ve pratik montaj

Kaizen kendinden regüleli çatı buz çözme kablosunda, her türlü hava koşullarına maruz kaldığı zaman bile, uzun ömür sağlayan UV dirençli, modifiye polyolefin dış kılıf vardır. Çatılarda buz çözme için, montajı kolay çatı ısı bantları da mevcuttur. Kablo ve bant, istenilen uzunluğa kesilebilir ve aşırı ısınma veya yanma riski olmadan oluklarda yakın mesafede yerleştirilebilir.


3. Hızlı bağlantı sistemleri ile kısa montaj süresi

Güç veya T bağlantıları yapmak çok kolay. pratik bağlantı sistemi, montaj süresini %80’e kadar azaltır; modüle sıyrılmış kablonun yerleştirilmesi ve iki vida yardımıyla sıkılması yeterlidir.

4. Ekonomik işletim 

Sadece dijital kontrol ünitesi sensörleri düşük sıcaklık ve nem tespit ettiğinde Kaizen sistemleri açılır, bu da enerji kullanımı ve maliyetlerin düşmesine sebep olur. Nem olmadığı zaman buzlanma da olmaz. Hava sıcaklığı çok düşük olduğunda (erime olmadığında) veya ayarlanan seviyenin üzerine çıktığında ya da nem olmadığında, ısıtma kablosu devre dışı kalır.

Çatı ve oluk ısıtma sistemleri, genel anlamda her türlü çatı, saçak, oluk, yağmur iniş yolları gibi alanlarda buzlanmanın ve kar birikintilerinin oluşmasının önüne geçilmesi için tasarlanmış, çatı ısıtma kabloları, sensörler, termostat ve bağlantı aparatlarından oluşur. Kar eritme sistemleri her türlü konut, tarihi bina, kamu binası, ticari yapı ya da benzer yerlerin olukları, tahliye boruları, kritik çatı kenarları ve düz çatıların sifonlu drenaj sistemlerinde etkilidir. 

Çatı ısıtma sistemleri, donmanın getirdiği zararların önüne geçerken, aynı zamanda binaların ilgili yerlerinin malzeme açısından zarar görmesine de engel olurlar.Buz ve kar eritme sistemleri çatı kenarları boyunca uygulanır. Bu alanlar dışında her türlü bölgede kar birikmesini ve buzlanma yaşanması önler. Böylece borular, saçak kısımları ve çatılar korunurken kar ve buz hızlı bir şekilde eriyip boşaltılmış olur.

Diğer yandan buz ve kar eritme sistemleri, elektronik termostat serisiyle beraber hem çok az enerji harcarlar hem de düşük enerji tüketimine karşın yüksek verim sağlarlar. Bu noktada, sistemin dijital sensör ve dijital termostatlarının hava şartlarını doğru bir şekilde anlayıp kendini buna göre ayarlaması son derece önemlidir.Oluk ve tahliye borularında su akışının muhafaza edilmesini sağlayan kar eritme sistemleri, şu noktalar düşünüldüğünde son derece gereklidir;

  • Buz çözüldükten sonra yeniden donarsa, çatılar ya da oluklarda hasar meydana gelebilir.
  • Büyük ya da hacimli buzların düşmesi halinde ciddi hasarlar oluşabilir.
  • Durgun su, iç duvarlardan sızarak döşemelerin hasar görmesine neden olabilir.

Bu noktada ilk olarak, sensörler düşük ısı ve nemi tespit ederler. Ardından kontrol ünitesi, sistemi açar. Kendinden reguleli ısıtma kablosu da karları eritir ve ilgili alanlarda bir akış yolu oluşur. Tahliye borusuna suyun sürekli akışı sağlanır ve buz ya da saçak oluşumunun önüne geçilir. Nem ve hava sıcaklığı belli bir değerin üzerine çıktığında ise sistem kendini otomatik olarak kapatır.

Malzeme Tedarik İşlemleri ve Montaj Uygulamaları