AVM giriş çıkış yolu ısıtma sistemi
Yol ısıtma

Yol Isıtma Sistemi, Rampa Isıtma Çalışma Sistemi

Rampa ısıtma sistemleri, soğuk iklimlerde, buz ve karla kaplı yollar, köprüler, park yerleri ve diğer altyapıların güvenliğini sağlamak için kullanılan önemli bir teknolojidir. Bu sistemler, özellikle kış aylarında yol yüzeylerinin donmasını ve buzlanmasını engellemeye yardımcı olur. Rampa ısıtma sistemlerinin temel bileşeni ise ısıtıcı kablolar olarak adlandırılan özel elektrikli rezistans kabloları içerir.Isıtıcı kablolar, dirençli tellerden yapılmış özel bir tür elektrik kablosudur.

Devamını Oku
AVM araç yolu güvenlik amaçlı ısıtma sistemi
Kar buz eritme ve don önleme amaçlı yol ısıtma uygulaması

Kar buz eritme ve don önleme amaçlı yol ısıtma – rampa ısıtma uygulaması

Rampa ve yol kar buz eritme uygulaması

Gelişen teknoloji, ısıtma sistemlerinde birçok yeni yöntemin kullanılmasını sağlamıştır. Yaşamı kolaylaştıran bu yöntemlerden bir tanesi de rampa ısıtma sistemleridir.

Rampa Isıtma Sistemi Nedir ?

Kış koşullarında rampa olan bölgelerde tabana yerleştirilen sistemler sayesinde yüzeyde ısı dağılımı sağlayıp don olayını önleyen sistemdir. Bu sistem hava sıcaklığına göre devreye girmektedir. Kar yağışı olması halinde devreye giren sistem, ısı kontrol sistemini barındırmaktadır. Kar yağışı başladığında çalışmaya başlayan sistem rampada erime oluşunca kendini kapatır.

Rampa Isıtma Sisteminin Faydaları

  • Uygulama alanı bulduğu yüzeylere tuz ve diğer kar eritme için dökülen kimyasallar gibi zarar vermez.
  • Sistem otomatik olarak devreye girer. Bu işlemi devreye sokmak için işçilik maliyeti gerekmez.
  • Kar küreme için gereken makinalara ihtiyaç yoktur.
  • Sisteme zaman aralıkları ile bakım yapılması gerekmez.

Rampa Isıtma Sistemi Nasıl Döşenir ?

Rampa olan yüzeyde bulunan kaplamanın altından ısıtıcı kablolar döşenir. Döşeme yapıldıktan sonra otomatik olarak oluşan sıcaklık ve nem kontrol seviyesini ayarlayan ısıtıcı kablolar yerleştirilir. Döşenen sistem mutlaka sensör ve termostat ile kontrol edilmelidir, ayrıca nem ve sıcaklık için olası risk faktörlerinin kontrolü yapılmalıdır. Sistem sürekli ve kontrollü bir şekilde çalışmakta ve ısının düştüğü anda kendi kendini devreye sokmaktadır. Sistemin çalışması için hiçbir dış müdahaleye ihtiyaç yoktur. Bu nedenle maliyeti son derece düşüktür. Sistemdeki kablolar buzlanma riski olmayan koşullarda çalışmaz. Böylece kullanımda enerji tasarrufu sağlanır.

Sistem, soğuk nedeniyle oluşan buzlanmanın önüne geçer. Gölge alanlarda kalan yerlere de ısıyı ulaştırarak eşit bir ısı dağılımı sunar. Bu sayede hem enerji tasarrufu sağlanır, hem de kolay ve temiz bir görünüm oluşturulur. Birçok belediye hizmet kalitesini artırmak için rampa ısıtma sistemleri kullanmaktadır. Arabaların rahat şekilde yol sürümü sağlamaları için bu sistem etkili olmaktadır. Rampa yolların oluşturacağı kaygan yüzey, ısınma ile yok edilir, böylece araç sürücülerine daha güvenli yol sürüşü sağlanır.